Frukt och grönt i säsong är mer näringsrik och smakfull än grödor som inte säljs i säsong. Grödor som inte är i säsong plockas tidigare och förvaras i temperaturer som försämrar dess näringsvärde och smak. Dessutom är det ett mer klimatsmart val att handla i säsong, då det krävs mycket energi att förvara produkter i kylrum. Vill man tänka extra på miljön bör man köpa ekologiskt odlat i säsong för odlingsmetoderna för icke ekologiskt odlade grödor har ofta negativ påverkan på miljön.
I säsong i oktober:
Frukt:
Sverige: Äpple, plommon.
Europa: Apelsin, citron, kiwi, satsumas, vindruvor mm
Grönsaker:
Sverige: Blomkål, broccoli, kålrabbi, morötter, jordärtskocka, potatis, purjolök, rödbetor, salladskål, vitkål mm
Europa: Aubergine, avocado, paprika, spenat, tomat mm
Vi på Treefling värnar om miljön, därför innehåller våra hudvårdsprodukter endast ekologiska ingredienser.
Image credit:FoodieGirl / CC0
Коментари