top of page
Sök

Vad är i säsong i februari?

Skribentens bild: TreeflingTreefling

Uppdaterat: 6 feb. 2023


Igår lämnade vi januari bakom oss och vi går nu in i februari månad. Inför en ny månad är det perfekt att se över vilken mat som är i säsong just nu, både för din plånbok och för miljön. Vi på Treefling ska hjälpa dig på traven och lista de råvaror som du kan äta nu i februari.


Grönsaker:

Under februari är kål i alla dess former i säsong såsom brysselkål, vitkål, grönkål och rödkål. Likaså potatis, lök, jordärtskocka, palsternacka och morötter. Olika varianter av betor är även i säsong nu, till exempel gulbeta, polkabeta och rödbeta. Frukt:

Det finns massa goda frukter i säsong såsom blodapelsin, clementin, sharonfrukt och vindruvor. Dessutom finns det många härliga sorter av svenska äpplen, bland annat Karin Schneider, Ingrid Marie, Aroma, Frida samt Rubinola.


Det finns med andra ord mycket god mat som är i säsong nu! Vilken är din favorit råvara?



0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Prenumerera till vårt nyhetsbrev!

Tack för att du prenumererar!

Checka din e-post för en överraskning.

Treefling AB

Lockarpsvägen 10

238 41 Malmö

Tel: 040-826 20

Mail: hej@treefling.se 

Web: www.treefling.se

 

Privacy Policy

 

Treefling © 2021 

bottom of page