Tänk på vad du slänger för mat
Visste ni att det slängs nästan två kilo matavfall per person, per vecka!?
Vi slänger mer mat än vad vi tror. Genom att sluta göra för mycket mat eller inte äta upp maten innan den blir gammal går det att öka hållbarheten.
Mindre kött och mer grönsaker
Genom att ändra våra matvanor och minska vår konsumtion av kött blir det mindre utsläpp av bland annat växthusgaser, koldioxid och luftgaser.
Välj ekologiskt
Att välja ekologiskt och närproducerat är viktigt att tänka på så att transporten blir kortare och mängden kemikalier minskas för produktionen av maten.
Sopsortera
Sopor, skräp och avfall och allt som blir över. Släng metall, plast, tidningar, kartonger, glas och matavfall för sig. Detta skyddar både miljön och människan.
Köp begagnat
Andrahandsvärdet på många saker blir inte mindre. På till exempel blocket, facebook marketplace och tradera eller sellpy är online-butiker som hjälper en göra begagnade köp.
#treefling #hållbarutveckling #hållbarlivsstil #miljötänk #miljö #återvinna #ekologiskt #sopsortera #begangnat #konsumeramindre
Comments